Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Mannenverslindster

Maria Mercx uit Hilversum is 82 jaar en een echte mannenverslindster. “Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb intussen meer dan 160 mannen.”

Nu gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat het allemaal mannelijke poppetjes zijn van 3 tot 35 centimeter hoog. “Ik wil ze niet groter, want dan passen ze niet meer in de vitrinekast.” Maria begon met de verzameling toen zij met haar ex-man een reisorganisatie had. “Ik begon de mannetjes uit het niets te verzamelen. Ik koop ze op buitenlandse reizen op markten, in souvenirwinkels, eigenlijk overal. Mijn jongere broer, die veel reist, neemt ook vaak deze mannetjes mee. Onderop de poppetjes zet ik een nummer dat correspondeert met het land waar ze vandaan komen.” Maria verzamelt ook alles over de Zwitserse berg Matterhorn. “Deze berg is het symbool van Zwitserland en wordt liefkozend Horu-Heim genoemd en zo heet mijn huis in Hilversum ook. Laatst was ik op de Zwitserse radio om over deze verzameling te vertellen. Het is daar zo mooi.”

Bent u ook verzamelaar? Mail naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren