Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Het bijna blinde hondje van Helène

‘Met de hondenbuggy kunnen we toch samen op pad’

Mijn lieve Simba is in 2002 als puppy gevonden. Samen met zijn broertjes en zusjes was hij zomaar achtergelaten in een doos onderin een flatgebouw. Ze zijn toen naar het asiel gebracht”, vertelt MAX Magazine-lezeres Helène Boonstra (78) uit Dordrecht. “Bij het asiel is hij door familie van mij opgehaald. Ze kozen toen voor Simba, omdat hij zo enthousiast op hen af kwam lopen. Hij had iets stoers in zijn uitstraling, vonden ze. Daarom hebben ze hem Simba genoemd, naar de bekende film ‘The Lion King’. Zeven jaar lang hebben zij heel goed voor hem gezorgd. Maar nadat hun andere hond was overleden, liep Simba steeds weg omdat hij zijn maatje ging zoeken. Daardoor is Simba in 2009 op hun verzoek bij mij komen wonen. Toch zal hij zijn oude baasjes nooit vergeten, want zodra de vorige ‘familie’ van Simba bij mij op bezoek komt, uit hij al piepend zijn blijdschap en ‘vraagt’ om een knuffel. Och, hij is ontzettend lief en ik ben elke dag nog zo blij met zijn gezelschap. Iedere morgen beloof ik hem dat we er samen weer een gezellige dag van gaan maken. Inmiddels is Simba alweer zeventien jaar, bijna blind en hardhorend. Ook de normale dagelijkse lange wandelingen lukken niet meer. Maar daar heb ik wat op gevonden: een hondenbuggy! Zo kan hij toch met me mee op stap. We gaan regelmatig gezellig samen shoppen. Vaak pakken we een terrasje en bestel ik koffie met appelgebak. Voor ons samen natuurlijk, want Simba is dol op appelgebak. Ik weet het, eens zal ik afscheid moeten nemen van mijn lieve metgezel, maar ik hoop dat we nog heel lang van elkaar mogen genieten.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren