Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Lezing Peter van Uhm

In de Grote of St. Bavokerk van Haarlem wordt op woensdagavond 8 mei de jaarlijkse Arondéuslezing gehouden met als spreker Peter van Uhm, generaal buiten dienst.

Hij verloor op zijn eerste werkdag als commandant der strijdkrachten zijn zoon Dennis, die als militair op missie in Afghanistan was. Titel van zijn toespraak is: Wat kunnen wij leren van zonder bitterheid gedenken. Die woorden zijn opgetekend uit de mond van Willem Arondéus, de kunstenaar en verzetsheld die na de aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister in de Tweede Wereldoorlog als medepleger werd opgepakt en geëxecuteerd. De Arondéuslezing is een initiatief van de provincie Noord-Holland. Aanmelden kan per mail via arondeuslezing@noord-holland.nl 8 mei noord-holland.nl 023-5143143

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren