Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Bak goed, bak goudgeel

Gebakken aardappels? Zelf friet bakken? Bak ze goudgeel krokant en niet donkerbruin en al helemaal niet met een zwarte rand. Dat adviseert het Voedingscentrum. Als je aardappelen op een hoge temperatuur of lang bakt, kan acrylamide ontstaan. Acrylamide is vermoedelijk een kankerverwekkende stof. De stof helemaal vermijden is moeilijk. Het zit ook in chips, biscuit, (ontbijt)koek, crackers, (geroosterd) brood en koffie. Eet en drink gezond en gevarieerd is de belangrijkste tip om minder alcrylamide binnen te krijgen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren