Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Oppaskonijn Pascal van Irene

Ik heb vanaf mijn achtste al konijnen gehad. Ik kan me geen leven zonder deze dieren voorstellen en ben inmiddels de tel kwijt hoeveel konijnen ik sindsdien heb grootgebracht”, zegt Irene van der Aar (47) uit Beinsdorp. \

“Het zijn zulke lieve schattige beestjes. En veel intelligenter dan veel mensen weten. Je kunt een konijn heel makkelijk iets leren en ze kunnen heel leuk balspelletjes met je doen. Je moet ze alleen niet zomaar optillen, dat vinden de meeste konijnen niet fijn. Dat vergeten kinderen vaak. Die denken: oh, zo’n zacht vachtje, die wil ik knuffelen en til ik op. Niet doen. Zo’n konijn voelt zich dan bedreigd en wil vluchten. Mijn advies is: ga bij het konijn zitten en laat het dier zelf naar je toe komen voor een knuffel.” Ze heeft thuis momenteel vier konijnen en werkt daarnaast als vrijwilligster bij Konijnenopvang Hillegom, bij haar in de buurt. Over konijn Pascal op de foto zegt ze: “Ik zoek nog een huisje en metgezel voor hem. Want konijnen zijn sociale dieren. Die worden pas echt gelukkig in een ruim hok en met een maatje erbij. Een konijn is trouwens een ideaal huisdier voor senioren, want je hoeft een konijn niet uit te laten en het is heel goed gezelschap. Ik heb er eentje gehad die altijd samen naast mij vanaf de bank televisie keek, gezellig toch?” Meer op konijnenopvanghillegom.­nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren