Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Moet ik de liefde nog een kans geven?

Met mijn vrouw had ik de afspraak dat mocht één van ons alleen komen te staan en iemand zou ons pad kruisen, dat dan geen verraad aan de ander zou betekenen. Drie jaar na haar overlijden kwam ik een alleenstaande vrouw tegen, het klikte en we hebben nog verschillende jaren samengeleefd. Na vijf jaar heb ik ook deze vrouw moeten afgeven. Nadien heb ik regelmatig alleenstaande vrouwen op de koffie gehad, maar die hadden volgens mij andere intenties dan vriendschap. Kan jij mij in deze situatie raad geven? Alleen blijven of toch iemand opzoeken voor gezelschap? Maar natuurlijk niet te snel toehappen, want dat is levensgevaarlijk. Jan (83).

De dames willen dus meer… Het is een feit dat er, zeker in uw leeftijdscategorie, een vrouwenoverschot is. Dus zodra er ‘eindelijk’ een man beschikbaar is, wordt de heer in kwestie nogal overrompeld door de dames en gehaast in het maken van zijn keuze. Dat overkomt u nu ook. U wilt geen liefdeskeuze maken, begrijp ik uit uw brief, maar bent wel op zoek naar vriendschap. Wel, dat kunt u heel makkelijk van tevoren aangeven. Zodra u een dame ontmoet die volgens u leuk genoeg is om uit te nodigen, doe dat dan. Vertel haar wel meteen dat u het ziet als ‘gewoon eens samen een kopje koffie drinken; niets meer, niets minder’. Tijdens het samenzijn kunt u dan verder op uw intentie van de uitnodiging ingaan. Zo houdt u zelf de touwtjes in handen en voorkomt u eventuele opdringerigheid van uw gast. Maar wie weet is er een dame bij die stapje voor stapje via vriendschap in uw hart weet te kruipen. Want ja, ik ben er voor om tot het laatste ogenblik hier op aarde de liefde te omarmen als die op ons pad komt. Vriendschap is ook een vorm van liefde, en zelfs een goede basis voor de romantische vorm. Dus blijf vooral koffie zetten en dames uitnodigen. Zolang u respectvol de dames afwijst die niet bij u passen of zich opdringen, is alles goed. Want op latere leeftijd zitten we natuurlijk niet op liefdesverdriet door afwijzing te wachten. Veel succes!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren