Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Al direct belasting betalen voor 2019?

Ik kreeg al een voorlopige aanslag van 2019 binnen. Of ik die alvast wil betalen. Daardoor betaal ik dit jaar twee keer: eerst voor dit jaar en straks na de aangifte voor 2018. Dat is in totaal 4.000 euro. Is hier wat aan te doen of gaat dat zomaar, belasting betalen voor een jaar dat net begint?

Actuele vraag, veel meer mensen hebben hiermee te maken. De Belastingdienst probeert al enige tijd zo veel mogelijk belastinggeld te innen in het lopende jaar. Dat betekent dat de mensen direct betalen. Maar hun aanslag van het jaar daarop zal dan op nul uitkomen. Het is vervelend als je ermee begint: de eerste keer betaal je dan in één jaar voor twee jaar belasting. Daarna betaal je steeds in het lopende belastingjaar en komt de aangifte op nul uit. Maar u hoeft het bedrag niet ineens te betalen. U mag het spreiden over het hele jaar. Heel veel mensen zijn inmiddels aan dit systeem gewend. Maar er komt elk jaar toch weer een nieuwe groep bij, waar u kennelijk onder valt.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren