Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Spruitensalade met amandelen

Weinig mensen weten dat je spruiten ook rauw kunt eten, maar ze zijn heerlijk knapperig en smaakvol als je ze eens niet kookt. Met gerookte amandelen, granaatappelpitjes en citroen tover je deze oer-Hollandse rakkers om in een betoverende salade met een Midden-Oosterse twist. Laat u verleiden!

Bereiden: Hak met een hakmolen of snijd met een mes de spruiten fijn. Voeg de humus en olijfolie toe. Pers een halve citroen boven de spruiten uit. Hak de amandelen grof en voeg samen met de granaatappelpitjes toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Ingrediënten (2 personen): 300 gram geschoonde spruiten
• 1 flinke eetlepel humus
• scheutje olijfolie
• 1 citroen
• 50 gram amandelen (liefst gerookte)
• 50 gram granaatappelpitjes
• peper, zout

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren