Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Kleine kinderen niet welkom

Binnenkort gaat mijn jongste zoon trouwen en tijdens een gesprek over de plechtigheid vertelde hij dat zij bij het huwelijk geen kleine kinderen willen. Ze willen een rustige ceremonie en denken dat koters die zullen verstoren. Mijn andere zoon heeft twee kinderen en ik weet zeker dat hij zich hier gekwetst over zal voelen. En dat ben ik eigenlijk ook. Mijn kleinkinderen horen er toch gewoon bij?

Tijdens het lezen van uw brief kreeg ik het gevoel dat het meer een mededeling was van de toekomstige bruidegom dan dat erover gesproken is. Om uzelf gerust te stellen en te voorkomen dat u straks vol verdriet en ergernis zijn bruiloft bijwoont, lijkt het mij zinvol dat u hem en uw toekomstige schoondochter toch rustig van uw gedachten op de hoogte stelt. Maar eerlijk gezegd heb ik twee keer een bruiloft meegemaakt waarbij kinderen door hun gedrag alle aandacht naar zich toetrokken en dat was echt niet leuk! Het is vaak niet te voorspellen hoe kinderen zich gedragen tijdens zo’n bijzondere gebeurtenis. Ze hebben in de gaten dat er iets speciaals gebeurt, maar begrijpen niet de impact ervan; vinden het (dus) een saaie toestand en kunnen daardoor moeilijk rustig zitten of stilzijn. Dus: als zij de kinderen er niet bij willen hebben, hoop ik dat u daar begrip voor kunt hebben en zult genieten van een huwelijksceremonie die in alle rust verloopt. Gefeliciteerd, u krijgt er offi cieel een dochter bij!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren