Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Wie was Willem van Oranje ?

Zijne Majesteit de Koning in hoogst eigen persoon opende in het Nationaal Militair Museum in Soest de tentoonstelling ‘Willem’ over het leven van de jonge Willem van Oranje en zijn onbekende jaren als militair en veldheer, nog voordat de Tachtigjarige Oorlog of de Nederlandse Opstand uitbrak, nu precies 450 jaar geleden.

Met de expositie wordt duidelijk gemaakt waarom deze Willem de ‘Vader des Vaderlands’ werd genoemd. Dat gebeurt onder meer aan de hand van veel bij elkaar gebrachte historische voorwerpen die nooit eerder publiek te zien zijn geweest. Er is ook een website 80jaaroorlog.nl gelanceerd, met alle ins en outs van deze voor de democratie en geschiedenis van ons land zo bepalende periode.

t/m 28 okt.
nmm.nl
085-0036000

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren