Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Teken ons Pensioenmanifest

Riet Zaal verdient een standbeeld. Als u vorige week de uitzending van ‘Zwarte Zwanen’ heeft gezien, weet u over wie ik het heb.

Mevrouw Zaal is weduwe en bestrijdt al jaren de hoogte van haar pensioenuitkering (87 euro netto) van pensioenfonds Metaal en Techniek. Dit fonds stuurde voor 35.000 euro Zuidas-advocaat mr. Maatman op haar af. Maar mevrouw Zaal gaf haar strijd niet op en krijgt uiteindelijk genoegdoening. Wel legt PMT haar een zwijgplicht op straffe van 5.000 euro boete op. Als iets in de zeven afleveringen van ‘Zwarte Zwanen’ duidelijk is geworden, is het dat het anders moet in de pensioenwereld. Het is óns geld dat in de pensioenfondsen zit, niet dat van de managers van die fondsen. Met een vermogen van 1.336 miljard euro is het de grootste spaarpot van ons land. Schimmigheden, fouten, fraude en vriendjespolitiek zijn er echter aan de orde van de dag. MAX wil een simpeler, eerlijker en goedkoper pensioenstelsel. Steun ons in onze strijd voor betere pensioenen en teken het MAX Pensioenmanifest. Op pagina 32 kunt u er meer over lezen. Kom met MAX in actie!

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren