Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Lieke is superLeeuwin

Twee wedstrijden binnen vier dagen wachten de Oranje Leeuwinnen. Eerst Noord-Ierland, daarna Slowakije. Beide WK-kwalificatieduels moeten voor het team van bondscoach Sarina Wiegman geen problemen opleveren. In Eindhoven rolden onze voetbalvrouwen Noord-Ierland al op met 7-0.

Lieke Martens tekende voor 1-0 en 2-0, waarna de druk van de ketel was. Lieke, speelster van het jaar 2017, komt sinds vorige zomer uit voor Barcelona. Bij de roemruchte club tekende ze een fantastisch contract, maar ze gedraagt zich niet als een arrogante ster. Verre van dat. Lieke is Lieke gebleven. Haar moeder Thea: “Ze heeft geleerd dat je met eenvoud, respect en eerlijkheid ver komt.” In de Catalaanse hoofdstad paste ze zich supersnel aan en spreekt ze inmiddels redelijk Spaans. De Spaanse media omarmen haar, want Lieke zegt wat ze denkt en relativeert sterk.

Noord Ierland-Nederland
Vrijdag 8 juni 20.30 uur Veronica

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren