Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Gronings expressionisme

Precies een eeuw geleden werd in Groningen het kunstenaarscollectief De Ploeg opgericht; een tegendraadse groep schilders van de Minerva Academie, die geïnspireerd door Van Gogh en Duitse expressionisten een eigen weg ging.

Een stroming die zich kenmerkt door scherpe kleurcontrasten, hoekige lijnen en een impulsieve penseelvoering. Het Gronings Museum viert die honderd jaar met een grote overzichtstentoonstelling, waarin het iconische werk van ‘de jonge wilden’ wordt vergeleken met de gevestigde orde uit die tijd. Tegelijkertijd verschijnt bij WBOOKS de uitgave ‘Avant-garde in Groningen’, waarin het ontstaan en de voorgeschiedenis van De Ploeg aan bod komt. Ook worden tal van randactiviteiten georganiseerd, zoals muziekvoorstellingen, symposia en zelfs wandelexcursies.

26 mei t/m 4 november
groningermuseum.nl
050-3666555

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren