Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Een andere Afsluitdijk

Er gaat de komende jaren veel veranderen op en rond de monumentale dijk die Noord-Holland en Friesland met elkaar verbindt.

Om het publiek daarover op een aansprekende manier te informeren is aan de Friese kant bij Kornwerderzand het ‘Afsluitdijk Wadden Center’ ingericht. Met ook aandacht voor de ontstaansgeschiedenis van de dijk, de kwetsbare natuurwaarden van de Waddenzee en andere projecten, zoals de aanleg van een vismigratierivier, die een gezonde visstand in het IJsselmeer moet terugbrengen. Een bijzondere attractie wordt de zogenoemde ‘FlyRide Aqua Vista’, waarbij bezoekers visueel over Friesland, de Afsluitdijk en de kop van Noord-Holland vliegen. Een bezoek aan het dakterras biedt een spectaculair weids uitzicht op het IJsselmeer en de Waddenzee.

afsluitdijkwaddencenter.nl
0517-723026

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren