Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Westerbork Serenade: bijzonder liefdesverhaal

Tot en met 5 mei te zien in de theaters: het toneelstuk Westerbork Serenade, waarin acteur en regisseur Edwin de Vries een eerbetoon brengt aan zijn joodse vader, toneelleider, acteur en verzetsman Rob de Vries (1918 – 1969).

Toen de oorlog begon, was Rob nog geen 22 jaar. Tijdens deze periode wist hij het meisje op wie hij verliefd was op heldhaftige wijze uit Kamp Westerbork te bevrijden. Edwin kende dit verhaal al lang maar – naar later bleek – slechts ten dele. Van de vrouw waar het allemaal om draaide hoorde hij jaren later de rest. Edwin speelt samen met zijn zoon, Sam de Vries, deze ongelooflijke liefdesgeschiedenis na. Zijn jonge vriendin wordt gespeeld door Machiel Rodenburg. Het gezelschap wordt muzikaal begeleid door Timo Tromp.

t/m 5 mei
westerborkserenade.nl
0900-9203 (€ 0,45 p/m)

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren