Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Uw aandacht graag

Het voorjaarszonnetje lokt ons naar buiten, bankjes en terrasjes raken bezet, mensen kijken vrolijker, maken vakantieplannen, durven weer wat duurdere aankopen te doen. Het gaat goed met de economie, er is meer werk, het consumentenvertrouwen groeit.

Negen op de tien volwassenen voelen zich gelukkig, onderzocht het Centraal Bureau voor de Statistiek. En het Sociaal en Cultureel Planbureau ontdekte dat er voor het eerst sinds 2008 meer optimisten dan pessimisten over Nederland zijn. En dan wordt ook nog eens verwacht dat toekomstige zestigjarigen niet alleen langer leven zullen leven, maar ook nog eens met minder lichamelijke beperkingen en in goede gezondheid. Geen vuiltje aan de lucht, zou je zeggen. U en ik weten beter. Dat zie je ook als je wat verder kijkt dan de jubelende krantenkoppen. Méér mensen dan voorheen maken zich zorgen over armoede en de kloof tussen rijk en arm (SCP). Werkenden zijn vaker gelukkig dan uitkeringsontvangers en vooral een goede gezondheid en sociale relaties zijn sterk gerelateerd aan geluk (CBS). Je zult maar als oudere zonder werk zijn geraakt en de ene na de andere sollicitatie afgewezen zien worden. Je zult maar met een ziekte of handicap in je bewegings- (én bestedings)ruimte worden beperkt. Alle reden om – juist nu we er ‘allemaal’ op uit trekken – extra aandacht te besteden aan die oudere in uw omgeving, voor wie dit allemaal niet is weggelegd.

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van
MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren