Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Langer Tijd

Ik heb vorige week op taart getrakteerd bij MAX om de mooie kijkcijfers te vieren van ‘Tijd voor MAX’ op het tijdstip van ‘De Wereld Draait Door’. Ruim één miljoen kijkers, wat een mooi resultaat.

Felicitaties voor het team en Martine en Sybrand. Ik was ook blij geweest met 800.000 kijkers, het gaat erom dat wij een ander geluid laten horen, namelijk het MAX- geluid! Hoe zat het ook alweer? ‘DWDD’ is dit seizoen wat eerder gestopt, om pas in het najaar weer terug te keren. Daarvoor in de plaats komt een nieuwe talkshow van KRO-NCRV met Margriet van der Linden. De voorbereidingen daarvoor zijn nu in volle gang. NPO heeft ons gevraagd in de overgangsperiode ‘Tijd voor MAX’ uit te zenden om 19:00 uur in plaats van 17:00 uur. Aanvankelijk zou dat alleen in de maand april zijn, maar daar komen nog twee weken bij, tot en met vrijdag 11 mei. Er zijn enkele uitzonderingen: op 27 en 30 april is er een speciale programmering in het teken van Koningsdag en op 4 mei is er vanwege Dodenherdenking geen uitzending. De reacties op de eerste uitzendingen van ‘Tijd voor MAX’ op de tijdelijke ‘DWDD’-plek waren overwegend positief. Er zaten een paar zure tussen van mensen die hadden verwacht dat wij DWDD’tje gingen spelen, maar dat mag de pret niet drukken. Vaak hoorde ik: “Eindelijk, gasten die wél mogen uitpraten.” En volgens een poll op de site van het AD mag ‘Tijd voor MAX’ zelfs blijvend de plaats innemen van ‘De Wereld Draait Door’.

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren