Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Kunst en de Nederlandse identiteit

Vijf musea werken samen bij een serie reizende tentoonstellingen met als terugkerend onderwerp de identiteit van Nederland.

Rond de thema’s aarde, water, lucht en vuur worden de komende zeven jaar vier aparte exposities georganiseerd. Het Rijksmuseum stelt daarvoor een groot aantal meesterwerken beschikbaar. Elk museum zal de expositie aanvullen met werk uit de eigen collectie. De eerste tentoonstelling ‘De Lage Landen’ met het thema aarde is nu al te zien in het Stedelijk Museum Zutphen en onderzoekt de invloed van het landschap op onze cultuur. Later gaat de expositie naar het Westfries Museum in Hoorn, het Markiezenhof in Bergen op Zoom, Gemeentemuseum het Hannemahuis in Harlingen en Museum Gouda. Dutch Design Award winnaar Atelier NL gaat letterlijk met de voeten in de klei om de identiteit en historie van elke regio te duiden. In Zutphen ontrafelen zij het verhaal van pottenbakker Taminiau (1836), beroemd om zijn ‘blackware’ servies. Oud ambacht en modern design ontmoeten elkaar in de presentatie Zwartgoed. Atelier NL geeft ook workshops tijdens de tentoonstelling.

tot 21/5
schattenuithetrijks.nl
031-575516878

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren