Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Menten opnieuw bij MAX

Onderzoeksjournalistiek draag ik een warm hart toe. Journalisten die de onderste steen boven krijgen, uitdokteren hoe de vork precies in de steel zit en affaires aan het daglicht brengen die betrokkenen liever verborgen hadden willen houden, hebben een belangrijke controlerende functie in de samenleving.

Mijn respect en felicitaties dus voor de Journalisten van het Jaar Eric Smit en Kim van Keken die met goed speurwerk de handel en wandel van VVD-voorzitter Henry Keizer blootlegden en aantoonden dat de inmiddels afgetreden Keizer zichzelf verrijkte bij de overname van een begrafenisonderneming. Veertig jaar geleden was journalist Hans Knoop ook zo’n doorzetter, die ondanks tegenwerking en bedreiging als hoofdredacteur van het opinieweekblad ‘Accent’ volhardend de waarheid achter de dan nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten achterhaalde. Tot in Zwitserland achtervolgde Knoop de multimiljonair en kunstverzamelaar om hem uiteindelijk achter de tralies te krijgen. Knoop schreef hierover het boek ‘De Zaak Menten’ en dat vormde de basis voor een driedelige bekroonde dramaserie, die MAX op zaterdag 7, 14 en 21 april opnieuw zal uitzenden (20.25 uur op NPO 2). (Nog eens) kijken dus, want rechtvaardigheid verjaart niet.

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren