Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Ketelmuziek

Heel wat verontruste reacties van kijkers heb ik ontvangen nadat De Telegraaf vorige week schreeuwerig had gemeld dat hun favoriete programma Bed & Breakfast van de buis zou worden gehaald.

Het dagblad had “een rapport in handen gekregen van het Ministerie van OC&W” dat B&B, Een tegen 100 en de specials van Boer zoekt Vrouw te veel amusement zouden bieden voor het publieke net. Ik wil dit in het juiste daglicht plaatsen: het ging om een interne vingeroefening van de NPO. Daarin hebben we als publieke omroepen zelf gekeken, dat mochten de programma’s zouden worden getoetst aan de voorwaarden van de nieuwe Mediawet, welke dan mogelijk buiten de boot zouden vallen. Staatssecretaris Dekker wilde al het amusement bij de publieke omroep weren, maar daar heeft de Eerste Kamer gelukkig een stokje voor gestoken. Er mag nog steeds gelachen worden bij de publieke omroep, zeker als daarmee moeilijk bereikbare doelgroepen aangetrokken kunnen worden. Als programma’s daar onvoldoende in slagen, of als ze bijvoorbeeld te weinig verdieping bieden, hebben de omroepen nog twee jaar de tijd voor aanpassingen (inhoudelijk of qua uitzendtijd). Dus áls het al gevolgen heeft, merken we daar pas in 2020-2021 wat van. Dat Telegraafbericht is niet meer dan een storm in een glas water. Geniet dus maar heerlijk van het nieuwe seizoen Bed & Breakfast (donderdag rond 21.25 NPO 1)!

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van
MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren