Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Terechte winnaar

Eigenlijk wist ik al begin december wie de Omroepman of -vrouw van het Jaar zou worden. Toen ontving ik namelijk als voormalig winnaar (2014) een uitnodiging voor een diner met de op dat moment nog onbekende winnaar van 2017. Op een zondagavond, dus geen doordeweekse uitzendavond van ‘Jinek’…

Ik vind Eva Jinek de volkomen terechte 27ste winnaar van de prijs van vakblad ‘Broadcast Magazine’. Er was een periode waarin ‘iedereen’ over haar heen viel: ze was een ‘ijskonijn’ met een schelle stem en aanstellerig Amerikaans accent. En dan die afschuwelijke bank… Welnu, dat ijskonijn is ontdooid en ontpopt tot kijkcijferkoningin van de late night. Eva is een doorzetter, heeft een heel goed team om zich heen gevormd, blijft zichzelf en is oprecht geïnteresseerd in haar gasten. Ze laat ook haar emotionele kant zien, laat ontroering toe maar kan ook boos worden, zoals Jules Deelder en Jan Roos aan den lijve ondervonden. Ze is snel in denken en reageren. En veelzijdig: dat bewijst ze in talkshows – solo én in duo-presentatie – en haar verdiepende documentaires. Ik geef haar tip aan collega’s graag door: je moet goed opletten als iemand je iets aanbiedt en ja zeggen op het juiste moment. Eva heeft op het juiste moment ja gezegd. We gaan in de toekomst nog heel veel plezier aan haar beleven!

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren