Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Dit jaar maak ik mijn voornemens écht waar!

Ook ik behoor tot de mensen die elk nieuwjaar beginnen met goede voornemens. Maar ik merk telkens dat ze naar de achtergrond verdwijnen en daardoor nooit uitkomen. Voor 2018 heb ik twee voornemens: gezonder leven (minder eten, meer bewegen) én mijn sociale contacten beter onderhouden. Heb jij advies voor me hoe ik dit het beste kan aanpakken en… volhouden?
Christa

Dan moet u uw eigen kritische coach zijn. Iedere keer wanneer u die extra lepel opschept of iets ongezonds wilt eten, kunt u met uzelf in gesprek gaan, waarbij u kritische vragen stelt als: Waarom wil/neem ik dit? Wat voor nut heeft het voor mij nu? Wat zijn de gevolgen? Welke emoties voel ik die ervoor zorgen dat ik mijn voornemen aan de kant zet? Welke gedachten zorgen ervoor dat ik die emoties voel? Zodra u vaker hetzelfde antwoord krijgt bij de laatste twee vragen, dan weet u dat u dat beeld moet veranderen.

Dan het bewegen: ga er lekker op uit, leer nieuwe mensen kennen, voel u zelfverzekerder en gezonder… Maar u moet het uzelf wel gunnen. Nu de sociale contacten. Ook dat heeft waarschijnlijk te maken met welk beeld u over uzelf heeft. Denk daar eens goed en eerlijk over na. Maar wat ik altijd belangrijk vindt bij dergelijke vragen: laat uw bloed even nakijken, want het kan zo maar zijn dat uw lichaam iets nodig heeft waardoor u geen puf heeft iets te ondernemen of te onderhouden en zelfs het tekort ‘zoekt’ in verkeerd eten. O, en als iets lukt: vooral uzelf een schouderklopje geven en trots zijn. Succes coach!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren