Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Voor 10 euro per dag nieuwe producten proeven

Mijn partner werkt fulltime en ik ben al dertig jaar volledig afgekeurd. Sinds kort ben ik als ‘proefster’ in het Smaakhuis aan de slag en krijg daarvoor 10 euro per keer. Mag ik mijn reiskosten aftrekken?
Gerda Fase

U gaat proeven bij het Smaakhuis, met vestigingen in Den Bosch, Alkmaar en Amstelveen. U gaat dan af en toe de producten proeven die voedselproducenten als Unilever of Nestlé op de markt willen brengen. Tenslotte moeten ze eerst weten of dat nieuwe vlaatje of die blauwe ketchup wel aanslaat bij het grote publiek. Het is voor u natuurlijk ook een mogelijkheid weer eens andere mensen te ontmoeten.

Voor het geld doet u het niet, want voor een sessie proeven krijgt u 10 euro. De uitkeringsinstantie heeft er dan ook toestemming voor gegeven dat geregeld te doen. Uw bijverdiensten liggen rond de 50 euro per maand. Bij het vakje ‘Inkomsten overig werk’ moet u het totaalbedrag opgeven. U kunt als ‘freelancer’ uw reiskosten daarop in mindering brengen. Veel plezier met deze nieuwe, leuke baan!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren