Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Ik heb geen zin meer om te koken

Ik ben al sinds tien jaar alleenwonend en heb de laatste maanden totaal geen zin meer om te koken. Een boterham met een tomaatje erop volstaat ook vind ik. Maar daar denken mijn kinderen anders over. Ze komen heel lief één keer per week bij me eten en dan kook ik, maar de andere dagen vind ik het wel best.

Annemarie

Het is alsof ik mijn moeder hoor. Die had zelfs op een gegeven moment een optelsom gemaakt van alle maaltijden die zij in haar leven had gekookt met de conclusie dat het dus logisch was dat ze geen zin meer in koken had. Maar dat tomaatje zet natuurlijk echt geen zoden aan de dijk als het gaat om het binnenkrijgen van de nodige vitaminen en mineralen. U kunt wanneer uw kinderen komen extra veel eten bereiden, dat in bakjes doen en invriezen. Of onderzoek eens of er in uw woonplaats een gelegenheid is waar wat oudere alleengaanden samen eten. Ja, die drempel is vast hoog voor u, maar probeer het gewoon eens. En wat dacht u van eetafspraakjes met kennissen en vrienden? Wat ook kan helpen, is om twee keer per week op culinaire vakantie te gaan. Bedenk dan op de dag zelf waar u echt (!) zin in heeft of wat u nog nooit heeft gekookt. De routine moet er even uitgekookt worden… snapt u?

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren