Abonnementen service: 035 - 2019505

Wat levert m’n moestuintje op?

Ik ben een moestuintje begonnen van ongeveer twee bij twee meter. Ik vind het leuk om te doen, elke dag even kijken, water geven, wieden. Maar ik koop plantjes, zaadjes, potgrond en korrels. Zou het meer opleveren dan ik erin stop? Dat vraag ik me af…

R. Pijnakker

Een paar jaar geleden zei staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken dat een moestuintje een leuke aanvulling kan zijn op het pensioen. Ik zou zeggen: doe het voor uw plezier, maar niet om het geld. Bijna alle mensen kunnen het meeste oogsten als de groente in de winkels het goedkoopst is. Of als ze zelf met vakantie zijn… De opbrengst van een moestuin van honderd vierkante meter is ongeveer 300 tot 500 euro.

U heeft vier meter. Ik denk dat u er voor ongeveer vijftig euro aan sla, bieslook, spinazie, bonen, augurken, bloemkool en bietjes uit kunt halen. Maar aan plantjes, zaadjes, grond, mest en vooral antislakkenmiddelen heeft u dat geld ook geïnvesteerd. Nee, de winst zit ‘m vooral in de positieve energie die een moestuintje geeft. En niets is lekkerder dan wat spinazie, een tomaat of augurk (die doen het altijd goed) uit eigen tuin.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren