Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Meer kanshebbers in ‘onze’ klassieker

De finale van de Amstel Gold Race hoeft deze keer niet per se te worden gedomineerd door de pure klimmers.

In de aanloop naar de finish in Berg en Terblijt koos koersdirecteur Leo van Vliet voor de Bemelerberg in plaats van de roemruchte Cauberg. De top van Bemelerberg ligt op 900 meter van de eindstreep. “Ik reken op een superspannende wedstrijd met meer kanshebbers”, zegt Van Vliet, sinds 1996 de baas van de klassieker door het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Het 261 kilometer lastige parcours telt 35 hellingen.

De Cauberg, een publiekstrekker van de eerste orde, is natuurlijk niet geschrapt. In plaats van vier wachten de coureurs nu drie beklimmingen. Waarschijnlijk vormt de Keutenberg de grootste scherprechter, een colletje met een maximaal stijgingspercentage van 22 procent.

Voor de uitstraling van het evenement zou Leo van Vliet na zestien jaar (Erik Dekker in 2001) een landgenoot als winnaar zeer toejuichen. Tom Dumoulin en Bauke Mollema dromen hier al jaren van.

Amstel Gold Race
Zondag 16 april 13.10 uur NOS Studio Sport NPO 1

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren