Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Sport deze week – Moordend tempo in Milaan-San Remo

Milaan-San Remo is de eerste en met een lengte van bijna 300 kilometer meteen de langste topklassieker van het wielerseizoen. Hennie Kuiper was in 1985 de laatste Nederlandse winnaar. ”De weersomstandigheden en de windrichting zijn bepalend voor het verloop van de koers. Het tempo ligt altijd vreselijk hoog. Dat komt door de Italianen die vanaf de start flink gas geven”, zegt Hennie.

Sinds 2009 eindigt de wedstrijd in een massasprint. Toeval? “Beetje wel. In 2008 lukte het Cancellara in de slotfase te ontsnappen. Hij voelde zich die dag super; ik herken dat gevoel. De jaren erna slaagde niemand erin alleen vooruit te blijven, omdat niemand de pk’s en de inhoud hiervoor had.” De Poggio fungeert meestal als scherprechter… ”Het afdalen van de Poggio speelt een grotere rol dan het beklimmen van dat venijnige colletje. Na 290 kilometer ben je oververmoeid. En tijdens het afdalen worden je concentratie en stuurmanskunst extra op de proef gesteld.” Jouw favorieten? ”John Degenkolb, André Greipel, Alexander Kristoff, Greg Van Avermaet en, als hij niet ziek is, alleskunner Peter Sagan.”

Milaan-San Remo
Zaterdag 18 maart 13.15 uur
Eurosport 2

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren