Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Vraag het Myrna – Hij wil weer bij me intrekken…

Column: vraag het Myrna Goossen

Een jaar geleden is mijn man bij me weggegaan. De liefde was over, we hadden niets meer samen. Na een moeilijke periode heb ik mijn leven weer opgepakt. Inmiddels heb ik mijn draai redelijk gevonden; ik ben zelfs aan het daten. Maar nu heeft mijn man – we zijn nog niet gescheiden – weer contact met me opgenomen; hij wil ‘het geluk een kans geven’ en het nog eens proberen samen. Ik weet niet of ik daar nu op zit te wachten…

Mieke

U mag ontzettend trots op uzelf zijn dat u na zo’n moeilijke periode uw draai weer heeft gevonden. Jaren van lief en leed gedeeld en dan uit elkaar gaan, geeft zo’n groot verdiet dat men wel zegt dat we voor ieder jaar bij elkaar een maand nodig hebben om daarvan te herstellen. Hulde dat u de liefde niet heeft opgegeven, maar zelfs weer aan het daten bent. En tja, dan is daar ineens weer uw ex-man. Wat u niet schrijft, is of u samen de beslissing heeft genomen uit elkaar te gaan, hoewel u wel vertelt dat hij bij u is weggegaan. Hij wil ‘het geluk nog een kans geven’, maar over welk geluk heeft hij het? En wat heeft ervoor gezorgd dat het het raam is uitgevlogen? Ik kan niet in uw hart kijken. U bent echt de enige die bepaalt of u hem nog een kans geeft. Maar ‘een kans’ hoeft natuurlijk niet te betekenen dat u meteen weer bij elkaar intrekt. U kunt hem in ieder geval een kans geven u te trakteren op een lunch met een goed gesprek. Dan heeft u snel genoeg in de gaten of u de deur weer voor hem wil openzetten. Waak er wel voor dat u zich niet laat verleiden door het vertrouwde, makkelijke gevoel, maar dat u echt gaat voor dat kleine huppeltje dat uw hart kan maken. En als de man met wie u nu date belangrijk voor u is, vergeet hem niet te vertellen dat u met uw ex gaat lunchen…

Myrna Goossen beantwoordt elke week vragen op basis van haar praktijk gerichte studie psychologie en haar eigen levenservaring.
U kunt uw probleem aan Myrna voorleggen via haar persoonlijke e-mailadres myrna@maxmagazine.nl.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren