Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Olympische spelen

Onze 7 grootste gouddelvers
Bij het hockey (mannen en vrouwen), het vrouwenvolleybal, het vrouwenhandbal, het beachvolleybal en enkele estafettenummers zwemmen kan Nederland hele hoge ogen gooien. Maar welke individuele sporters maken echt aanspraak op olympisch goud? MAX Magazine selecteerde onze zeven grootste gouddelvers.

TOM DUMOULIN
Excelleerde in de Tour de France en eerder in de Ronde van Italië, maar vroeg ooit een wielerlicentie aan om olympisch tijdritgoud te veroveren.
Die droom ligt binnen hand­bereik, want hij verkeert in
ongekende topvorm.

HENK GROL
Drie keer is scheepsrecht, hoopt de Haarlemse judoka. Na brons in Peking en in Londen wil hij, in de categorie tot 100 kilo, deze keer ongenadig toeslaan.

SIFAN  HASSAN
Onze atletiektroef op de 800 en 1.500 meter. Moet het vooral hebben van haar eindsprint.

RANOMI KROMOWIDJOJO
Won in Londen de 50 en 100 meter vrije slag. Of de Groningse dat huzarenstukje herhaalt, blijft onzeker, want ze blijkt de laatste tijd onverwacht blessuregevoelig. Kan trouwens een beetje theater zijn; ze strooit de concurrentie graag zand in de ogen.

DAFNE SCHIPPERS
“Ik ga voor drie keer goud”, roept ze blufferig. Twee medailles zou natuurlijk al prachtig zijn. Op de 100 meter behoort ze tot de kanshebbers, op de dubbele afstand geldt de huidige wereld-kampioene als topfavoriete.

ANOUK VETTER
Veroverde tijdens het EK atletiek in Amsterdam volstrekt verrassend goud op de meerkamp met een score  (6.458 punten) waarmee ze doorstootte naar de derde plek op de wereldranglijst. Vader Ronald is haar coach.

EPKE ZONDERLAND
Regerend olympisch kampioen aan de rekstok. Kende wat tegenslagen, mede doordat hij zijn sport combineerde met zijn studie geneeskunde. “Ik miste soms sportieve prikkels”, zei de Fries hierover. Hij beweert nadrukkelijk op en top gemotiveerd te zijn voor Rio.

Vrijdag 5 augustus t/m zondag 21 augustus Dagelijks de olympische spelen op NOS Studio Sport

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren