Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Zweven door de lucht

Het is een droom van velen: een vlucht maken in een luchtballon. Ook Tiny Schulting droomt ervan. Ze zou niets liever willen dan eens weg te zweven in zo’n ballon. Maar Tiny zit in een rolstoel en realiseert zich dat dit waarschijnlijk niet voor haar is weggelegd.

Tiny (70) heeft longkanker en is ernstig ziek. De verwachting is dat ze niet lang meer te leven heeft. Als haar in het ziekenhuis wordt gevraagd wat zij nog heel graag zou willen doen, dan is het antwoord snel gegeven. Een ballonvaart staat nummer één op haar wensenlijst! Voor Tiny lijkt het onmogelijk om deze wens uit te voeren. Ze zit in een rolstoel en denkt dat ze daardoor niet makkelijk in de mand van de luchtballon kan komen. Haar vriendin Klaasje Bruins laat het er niet bij zitten en regelt met MAX Maakt Mogelijk een ballonvaart voor Tiny. Klaasje: “Als ik Tiny vertel dat de tocht doorgaat, is ze helemaal vrolijk, dit wil ze al twintig jaar!”

Het is zo ver
De grote dag is aangebroken. Tiny gaat niet alleen. Ook haar zoon en schoondochter gaan mee op de ballonvaart. Vanuit Emmen rijden ze naar het startveld iets buiten Joure. Gelukkig werkt het weer goed mee. Tiny heeft een brede rolstoel die in de mand wordt bevestigd. De mand heeft een instapluik en in de mand zijn speciale gordels, die zorgen dat Tiny op haar plekje blijft. Vanuit de rolstoel kan ze alles prima zien. Als Tiny vastzit en iedereen is ingestapt, kan de ballonvaart beginnen.

Zonsondergang
Een uur lang zweven ze boven de Friese meren en genieten ze van de ondergaande zon. Tiny: “Ik heb normaal altijd hoogtevrees, maar heb nu nergens last van, het is zo ontspannen!” De ballonvaarder draait de mand af en toe van richting, zodat Tiny alles goed kan zien. Na een uur wordt de ballon weer veilig op de grond gezet, én rechtop! Heel belangrijk, maar dat is de ervaren ballonvaarder Johannes wel toevertrouwd. Zoon Henk: “Mijn moeder heeft heel erg genoten; haar grote wens ging in vervulling.” Haar vriendin Klaasje: “Ik denk niet dat we een mens gelukkiger hebben kunnen maken, Tiny is ontiegelijk blij.” Voor Tiny is het een onvergetelijke dag geworden!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren