Abonnementen service: 035 - 2019505

Kat & bel

Het is alle hens aan dek bij de Pensioenfederatie”, meldt de gerenommeerde website FollowTheMoney.nl. Aanleiding: de twee ‘Zwarte Zwanen’-documentaires over de pensioenwereld die MAX Magazine deze week uitzendt (op 13 en 14 juli). Cees Grimbergen bindt daarin de kat de bel aan. Hij schreef er in het vorige MAX Magazine al een onthutsend 3-pagina artikel over en besteedt er in zijn programma ‘Hollandse Zaken’ op 15 juli uitgebreid aandacht aan. De branchevereniging voor de pensioenfondsen zegt in een uitgelekte e-mail dat “de reputatie van de hele sector in het geding is”.

En terecht! In de programma’s komen fraudes gepleegd door pensioenbeleggers aan bod, evenals het toedekken van strafbare feiten door pensioenfondsen, het ontbreken van moraliteit in de pensioenwereld en de vreemde uitleg die wordt gegeven aan ‘geheimhouding’. Pensioenbeleggers werken met andermans (uw!) geld, maar nemen de bijbehorende zware verantwoordelijkheid niet serieus. Een woordvoerder beweerde tegen ‘Follow The Money’ dat ze hadden gevraagd om de programma’s van tevoren te zien, maar dat MAX dat verzoek had afgewezen. Onzin! Natuurlijk hadden ze de documentaires onder embargo kunnen bekijken. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren