Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Ernst en de antieke klok van zijn vader

‘Mijn vader Jules de Corte had tientallen klokken’

In zijn kindertijd hoorde Ernst de Corte (54) uit Delft bepaalde geluiden in zijn ouderlijk huis dagelijks terugkomen. Natuurlijk het pianospel van zijn vader, de beroemde Jules de Corte, maar ook het geluid van zijn vele antieke klokken. Hij had er tientallen en ze stonden door het hele huis. “Op het hele uur was het een getingel van jewelste”, herinnert Ernst zich. “De ene klok had een enkele bel, de andere klok telde alle slagen van het uur en een derde speelde een melodietje af. Voor mijn vader betekenden die klokken erg veel. Omdat hij blind was speelde geluid een extra belangrijke rol in zijn leven.” Ernst is ook de muziek ingegaan. Zijn vader mag dan in 1997 zijn overleden, voor Ernst voelt zijn vader anno 2015 dichtbij. “Als eerbetoon aan mijn vader heb ik een programma met zijn liedjes samengesteld. Samen met een pianist geef ik optredens door het hele land. Ik ben er nu pas achter hoe bijzonder zijn liedjes eigenlijk waren. En wat de kracht van zijn teksten is. Hij maakte zich zorgen over de wereld op een manier die mij aanspreekt. Op deze manier hebben we naar mijn gevoel een betere band dan ooit.” Meer op www.ernstdecorte.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren