Abonnementen service: 035 - 2019505

Puinhopen

De zorg in Nederland stevent op een ramp af. Door de miljardenbezuinigingen, de overheveling van taken naar de gemeenten en de bureaucratische rompslomp met persoonsgebonden budgetten (pgb’s)  raken honderdduizenden ouderen, psychische patiënten en gehandicapten de noodzakelijke zorg kwijt of komen in de financiële problemen. Ook verliezen tienduizenden mensen die in de zorg werken, hun baan of hun inkomen.  Terwijl verzorgingshuizen sluiten en ouderen langer thuis moeten blijven wonen, bezuinigt de regering op de zorg thuis. Ouderen in verpleeghuizen krijgen te weinig zorg en aandacht omdat de werkdruk voor medewerkers torenhoog is, maar ook daar bezuinigt de regering.  De pgb-chaos is niet te overzien: hulpverleners krijgen hun geld niet en patiënten blijven verstoken van zorg.

Wat het Wmo-beleid betreft: vorige week las ik het bericht dat de aanvraag van een 90-jarige voor een traplift door zijn gemeente was afgewezen omdat hij  ‘had kunnen voorzien dat traplopen moeilijker zou gaan’. Schandalig! Op 20 mei moet staatssecretaris Van Rijn zich verantwoorden voor de Tweede Kamer. Daarom roep ik alle lezers op om nu de volkspetitie Red de zorg te tekenen. Dat kan via internet op fnvvoorzorg.nl Van harte aanbevolen!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren