Abonnementen service: 035 - 2019505

Nooit vergeten

Enkele weken geleden plaatsten we een bescheiden oproepje in MAX Magazine om uw herinneringen aan de oorlog en de bevrijding op papier te zetten. U klom massaal in de pen en stuurde ons de meest ontroerende en soms hartverscheurende verhalen. Vaak nog uit de eerste hand, omdat velen van u de oorlog bewust hebben meegemaakt. Voor zij die nog kind waren, kon een enkele ervaring een onuitwisbare indruk maken: die eerste chocoladereep, die kaalgeschoren vrouw… Uit al die epistels, variërend van een bloknootvel tot een compleet boekje, blijkt de machteloosheid bij velen, het verzet bij enkelen, de angst, de honger, het immense verdriet om weggevoerde en omgekomen dierbaren. Tegenover de wreedheden van de vijand staan ook getuigenissen die duidelijk maken dat ‘goed’ en ‘fout’ niet altijd duidelijk te onderscheiden zijn, aan zowel Duitse als Nederlandse zijde. Veel verhalen gingen gepaard met de diepgewortelde hoop dat ons land de vrijheid zal blijven koesteren, een hoop die wij aan onze volgende generatie(s) moeten overdragen. Opdat wij nooit vergeten.

Nog iets: omdat Bevrijdingsdag op een dinsdag valt, de normale bezorgdag van MAX Magazine, krijgt u het volgende MAX Magazine al een paar dagen eerder in de bus, op zaterdag 2 mei.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren