Abonnementen service: 035 - 2019505

Machtsgreep

Als het aan de Raad van Bestuur (RvB) van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) ligt, gaat de programmering drastisch op de schop. Dat hebben we uit de krant moeten vernemen. Terwijl de omroepen nog met de NPO in gesprek zijn over de toekomst, heeft de RvB het nieuwe beleid al naar buiten gebracht. Programma’s die te veel oudere kijkers trekken, moeten worden aangepast, of zelfs verdwijnen. Ja, u leest het goed! En dat terwijl MAX juist een uitzendlicentie heeft gekregen voor 2016-2021 omdat we ons niet richten op een breed publiek, maar specifiek op ouderen.

Een minachting voor ons trouwe publiek! De ouderen worden ervoor gestraft dat ze naar de pu­blie­ke omroep kijken. Het lijkt erop dat de NPO als een commerciële omroep een jonger publiek wil bereiken.. Ik ben niet tegen verjonging, maar jongeren kijken allang niet meer alleen naar NPO1, 2 of 3. We mogen straks ook bijna niks meer op internet, terwijl interactie met het publiek zo belangrijk is. Ik kan het niet anders zien dan een greep naar de macht. Door de omroepen buitenspel te zetten vertoont de RvB dictatoriale trekjes; mijn collega bij de VPRO spreekt terecht van Noord-Koreaanse toestanden. Twee mensen die indirect door de politiek zijn benoemd gaan straks uitmaken waarnaar wij kijken en wat wij op internet doen. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd; wij blijven strijden voor uw belangen door de politiek hierop aan te spreken en de juridische mogelijkheden te verkennen

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren