Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Bram, de vlaamse reus van Sjaak

Liefdevol aait Sjaak Noom (52) uit Assendelft over de vacht van Bram, zijn Vlaamse Reus van 8,5 kilo. “Kijk eens wat een mooie glimmende ijzergrauwe vacht hij heeft. Die kleur is vrij zeldzaam hoor. En hij is ook nog eens ontzettend lief!”

Sjaak gaat met zijn Vlaamse Reus Bram 4ZX-309 regelmatig tentoonstellingen af. “Hij heeft al een paar schoonheidswedstrijden gewonnen. Dat zijn zeg maar de missverkiezingen voor konijnen. Ik zorg ervoor dat hij er dan extra mooi uitziet: geen klitjes in de oren, nagels verzorgd, de vacht glimmend en perfect op lengte. Zie je dat hij een mooie houding heeft? Tijdens wedstrijden moet hij namelijk een mooie pose aan kunnen nemen. De jury let erop dat de benen gestrekt zijn en rechtstaan onder het lichaam. Ook moet hij goed op gewicht zijn. Minimaal zes kilo, maar te zwaar mag ook niet. Ja, er komt bijna net zoveel bij kijken als bij een echte missverkiezing”, lacht Sjaak, werkzaam bij Hoogovens. “Ik heb hem al eens ingeschreven bij een modellenbureau voor konijnen. Maar daar werd Bram nerveus van; moeten opzitten in vreemde situaties. Daarom houden we het nu bij schoonheidswedstrijden. Wat hij lekker vindt? Hij smult van boerenkool, andijvie en appel!” Sjaak is dagelijks in de weer met Bram en zijn andere konijnen. “Ze betekenen alles voor me. Vakanties sla ik liever over, maar ik heb mijn vrouw moeten beloven dat we deze zomer echt een keer gaan. We hebben een vakantie naar Griekenland geboekt. Maar ik moet er nog even niet aan denken. Ik heb nu al heimwee naar mijn konijnen.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren