Abonnementen service: 035 - 2019505

Verspilling

Eén miljard, oftewel een één met negen nullen: zo veel euro wordt door verpleeghuizen elk jaar verspild. En dat op een totaalbudget van 5,3 miljard euro die de overheid ieder jaar uitgeeft aan verpleeghuiszorg in instellingen. Van dat verspilde geld zouden 30.000 fulltime verzorgenden aangesteld kunnen worden! Het MAX-programma ‘Tijd voor Meldpunt!’ heeft het allemaal uitgezocht. Er wordt geld verspild aan te hoge energierekeningen, te dure inkoop van goederen zoals incontinentiemateriaal en onnodige bureaucratie. Daarnaast gaat veel geld naar onnodige medicatie en overbodige overhead.

Verder blijkt dat bijna de helft van de warme maaltijden aan het einde van de dag in de vuilnisbak verdwijnt. Daardoor blijft onderaan de streep niet genoeg geld over om nog goede zorg te kunnen leveren. Het roer moet nu echt om. Ik wil bewijzen dat het met het beschikbare geld wel degelijk mogelijk is goede verpleeghuiszorg te bieden. Daarom ga ik een eigen verpleeghuis openen in Zoetermeer. In 2016 moeten de deuren opengaan. En de naam van het huis? Ben Olde Nijhuis, de man die de kat de bel heeft aangebonden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren