Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Ruud zorgt ervoor dat Toos nog buiten komt

‘Ik doe altijd een schietgebedje voor mooi weer’

Elke week brengt Ruud een bezoek aan Toos. Samen gaan ze lekker naar buiten voor een boodschapje en een bezoek aan de bibliotheek. Maar wat fijn, want anders kwam Toos amper buiten.

Toos (82): “Elke dag komt er iemand langs van de thuiszorg voor de verzorging. Ook wordt er schoongemaakt en worden de boodschappen gehaald. Goed geregeld, maar ik kwam het huis niet uit. Helaas valt dat niet onder de zorg, mij vergezellen tijdens een wandelingetje. De thuishulp heeft me wel richting de AZS-oproepcentrale geholpen. Daar zijn vrijwilligers als Ruud die gelukkig wel tijd hebben voor die extra dingen.”

Nog gezellig ook
Ruud (61): “Sinds ik door rugklachten niet meer werk, heb ik tijd genoeg. Hoewel ik nooit in de zorg heb gewerkt, ben ik me gaan verdiepen of dit verzorgende vrijwilligerswerk bij me past. Zeker toen ik mijn eigen moeder oud zag worden. Ik ben blij dat ik de stap genomen heb. Want ik heb echt het gevoel dat het helpt. Toos is zeer slechtziend en bovendien slecht ter been. Ze heeft iemand nodig om de rolstoel te duwen. Ik kan dus behulpzaam zijn en het is nog gezellig ook.”

Liefde voor voetbal
Toos: “Dankzij Ruud kom ik weer buiten en in de winkels. Elke week doe ik een schietgebedje voor mooi weer. In de regen vind ik het maar niets. We doen kleine boodschapjes en gaan naar de bibliotheek voor luisterboeken. En we drinken koffie en dan kletsen we wat af.” Ruud: “Ja, dan lossen we de wereldproblematiek in een halfuur op. Ook delen we liefde voor Ajax. Als die gespeeld hebben, dan hebben we weer genoeg om over te praten. Het klikt zeker tussen ons, er is altijd ruimte voor een geintje. Ook al zijn we het niet altijd roerend met elkaar eens.” Toos: “Maar dat hoeft ook niet. Die discussies houden het levendig. We komen er altijd wel uit.” Ruud: “Elke donderdag bel ik even dat ik eraan kom. In die anderhalf jaar dat we samen op pad gaan, heeft het trouwens maar een keer geregend, dus ik denk dat we volgende week samen maar eens een lot gaan kopen. Met ons geluk…”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren