Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De Hoogvliegers gaan altijd voor

Zieke en gehandicapte kinderen beleven dankzij Hoogvliegers de dag van hun leven: ze besturen zelf een vliegtuig. Een hoogtepunt dat alleen georganiseerd kan worden dankzij Esther en andere vrijwilligers. Patrick: “Dit is de beste dag ooit.”

Esther (47): “De Hoogvliegers werd zo’n acht jaar geleden opgericht; ze zochten mensen die aan de slag wilden. Het sprak me direct aan. Rondom de Hoogvliegdagen – in het voorjaar en zomer – zijn het drukke tijden. Zoals vandaag op Rotterdam The Hague Airport, daar komen zo’n honderd kinderen met hun ouders, broers en zussen op af. Op de vliegtuigen, piloten, maar ook trucks, brandweermannen en stoere activiteiten. Op zo’n dag ben ik vooral druk in de weer, maar je ziet heel veel blije kindergezichten. En dan achteraf, eenmaal thuis, dan lees ik alle reacties op de website… zo hartverwarmend, daar doe ik het voor. Ik kan echt volschieten als ik de foto’s terugzie en merk hoe blij iedereen is. Patrick heeft het Down-syndroom en gaat vandaag mee de lucht in. Hij is een bijzondere Hoogvlieger: hij is namelijk de zevenduizendste passagier. Het werk voor de Hoogvliegers geeft me veel energie en heeft altijd voorrang. Daarnaast besef ik dagelijks wat echt belangrijk is. Geen gemopper om kleine dingen. De kinderen, daar draait het om.”

Zelf vliegen.
Patrick (16): “Mijn moeder heeft me aangemeld voor deze Hoogvliegers-dag. Ze dacht dat ik dat leuk zou vinden en dat klopt. Ik heb net meegereden in een Porsche, ik heb in een brandweerauto gezeten, heb een helikopter van de luchtmacht gezien en ik heb zelf gevlogen! De piloot ging steeg eerst op en gaf wat uitleg. Toen deed hij zijn armen over elkaar en zei: ‘Nu moet jij vliegen.’ Dat was echt spannend. Er zijn natuurlijk maar weinig kinderen die dat hebben meegemaakt. Toen ik weer op de grond stond, mocht ik op de foto met de piloot. En ik kreeg een diploma. Omdat ik de zevenduizendste hoogvlieger was, kreeg ik ook (kinder)champagne. Ik heb uitgekeken naar deze dag, vond het vooraf superspannend. Het was nog mooier dan ik gehoopt had.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren