Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Mario krijgt een pluim van buurvrouw Elly

‘Tranen in de ogen, zo lekker’

Keer op keer ziet Elly buurman Mario op de fiets stappen, op weg naar het hospice. Hij kookt daar als vrijwilliger de heerlijkste gerechten. Volgens Elly verdient Mario daarom een pluim. Elly: “We zijn al vijftien jaar buren. We gaan allemaal onze eigen gang, maar weten elkaar ook goed te vinden. We lopen regelmatig binnen voor een kopje koffie. Het contact is door de jaren heen steeds hechter en leuker geworden.”

Echt culinair
“Mario kan koken als de beste. Een maaltijd van eten hem is alsof je in een van de beste restaurants zit. Echt culinair, dus elk sausje is zelf gemaakt en ook aan de garnering besteedt hij veel aandacht. En dat koken doet hij dus ook als vrijwilliger. In het hospice kookt hij drie zondagen en twee vrijdagen in de maand.
Het koken daar doet hij met zo veel aandacht en liefde. Kortom, Mario verdient die pluim. Ik ken niemand die daar anders over denkt.”
Mario (65): “Het koken is een uit de hand gelopen hobby. Jarenlang heb ik met wat vrienden een kookcursus gevolgd, we kookten volgens de Franse keuken. Daar leerden we de meest hoogstaande dingen. Via via werd ik gepolst of ik wilde koken in het hospice. Dat sprak me aan. Het leek me wel heftig om met het verdriet daar om te gaan. Maar dat gaat prima. Ik ben juist blij dat ik wat kan betekenen.”

De mensen genieten
“Ik kook daar met verse producten en ik vraag aan de mensen of ze in iets speciaals zin hebben. Ik maak daar geen aardappels met dop­erwten, het moet echt een belevenis zijn. Laatst was er een dame die nog nooit asperges had gegeten. Dus ik ging naar een aspergeboer. Ik vond het nogal aan de prijs, maar toen hij hoorde

waar het voor was, kreeg ik gratis 1,5 kilo mee. Met beenham, aardappelpuree, ei en aardbeien was het een prachtig gerecht geworden. Ze had de tranen in haar ogen staan, zo lekker vond ze het. Ik doe het met veel plezier. Ik krijg er veel voor terug. De mensen genieten van het eten en ik vind het fijn om met een goede reden het huis uit te gaan. Anders zijn die weekenden ook zo lang. Het is een mooie manier om na mijn pensionering sociaal actief te blijven.”

Geef ook een pluim!
Weet u ook iemand die een pluim verdient? Stuur uw mail naar redactie@maxmagazine.nl of brief naar MAX Magazine, Postbus 277, 1200 AG Hilversum.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren