Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Channah (24) organiseert diners voor ouderen zoals Marie (81)

Channah koppelt jongeren graag aan ouderen. Via haar bedrijfje ‘Iemand Thuis’ betalen ouderen de jongeren daarvoor. Om ook iets te doen voor de ouderen die daar geen geld voor hebben, organiseert ze laagdrempelige etentjes. “Het geeft voldoening om iets voor ouderen te kunnen betekenen.”

‘Leuk dat een jongere iets voor een oudere doelgroep doet’

Channah: “Ik ben sociologie gaan studeren, omdat ik hoopte daarmee iets te kunnen veranderen in de maatschappij. Door bijvoorbeeld over bepaalde onderwerpen te schrijven en zo mensen aan het denken te zetten. Nu ik deze studie bijna af heb, merk ik dat ik ook concreter aan de slag wil. Toen ik mijn oudtante, die inmiddels overleden is, bezocht in het verzorgingshuis, zag ik hoeveel behoefte er bij ouderen is aan één-op-één contact. Familie heeft er niet altijd tijd voor en woont soms ver weg. Verzorgend personeel heeft ook niet alle tijd. Toen is het idee ontstaan voor mijn bedrijfje ‘Iemand Thuis’. Ik koppel studenten aan ouderen en samen ondernemen ze leuke dingen: van een kopje koffie drinken tot een wandeling maken. De ouderen betalen daarvoor, maar dat kan natuurlijk niet iedereen. Daarom organiseer ik nu diners, die toegankelijk zijn voor alle ouderen. Met een klein beetje subsidie van de gemeente en een hoop vrijwillige hulp lukt het om het goedkoop te houden. Door dit te organiseren, ervaar ik dat je echt wat kan veranderen in de wereld om je heen. Het gevoel dat ik iets kan betekenen voor ouderen, geeft me heel veel voldoening!”

‘Dat toetje was smullen’
Marie: “Mijn vriendin had een folder gekregen over dit diner en vroeg me mee. Ik woon nog wel zelfstandig, maar het is leuk om er af en toe uit te zijn. Altijd koken voor jezelf en alleen eten is ook niet gezellig. Het eten was heel lekker, een groentecurry met ei en als toetje rabarber met kwark. Vooral dat toetje was echt smullen! Er was muziek bij, heel gezellig allemaal. Dat jongeren dit voor ouderen doen, maakt het nog leuker. Channah heeft hart voor ouderen, dat is mooi. Zeker in een tijd dat de zorg voor ouderen achteruit gaat, is dit soort initiatieven heel fijn.”

Geef ook een pluim!
Weet u ook iemand die een pluim verdient? Stuur uw mail naar redactie@maxmagazine.nl of brief naar MAX Magazine, Postbus 277, 1200 AG Hilversum.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren