Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Welke programma’s moeten wijken voor Sotsji?

Tijdens de Olympische Winterpelen verandert er het nodige in de televisieprogrammering van de publieke zenders. MAX Magazine zet het voor u op een rijtje.

Nederland in Beweging’
gaat gewoon door op Ned. 2

Met name Nederland 1 heeft ‘last’ van de Spelen. Overdag vervallen tot en met 23 februari alle gebruikelijke programma’s tot 21.30 uur. Het sporten in Sotsji stopt vanwege het tijdsverschil al om 20.30 uur. Dan start de dagelijkse NOS talkshow ‘Studio Sportwinter’ met Henry Schut en Erben Wennemars. Zij blikken terug op de gebeurtenissen van die dag. ‘Het Acht Uur Journaal’ hoeft u niet te missen: dat wordt tijdelijk verplaatst naar Nederland 2.

Weg is de mol
Een van de populairste programma’s op het moment wordt twee weken lang onderbroken, namelijk ‘Wie is de Mol’. De AVRO heeft ervoor gekozen dit programma niet te laten concurreren met de Spelen. Ook ‘EenVandaag’ en ‘De Wereld Draait Door’ moeten we twee weken missen. Voor degene met (klein)kinderen: u moet het twee weken zonder ‘Kindertijd’ en ‘Sesamstraat’ doen.

Max-programma’s
Ook bij de programma’s van Omroep MAX verandert het een en ander. Vanaf 6 februari tot en met 20 februari schuift drievoudig olympisch schaatskampioen Ard Schenk aan bij Martine van Os en Sybrand Niessen tijdens ‘Tijd voor MAX’ om 17.35 uur op Nederland 2. Hij zal zijn kennis van sport in het algemeen en schaatsen in het bijzonder met ons delen en geeft commentaar op de olympische gebeurtenissen van die dag. In deze periode wordt dit programma onderbroken door het ‘NOS Journaal’ om 18.00 uur, daarna zal het weer verder gaan tot 18.29 uur. ‘Studio MAX Live’ gaat vanwege de onderbreking twee weken langer door in het voorjaar. ‘MAX Geheugentrainer’ en ‘Nederland in Beweging’ kunt u in deze periode op Nederland 2 bekijken.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren