Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De alpaca’s van Koos Naber

Iedere week laat een MAX-lezer zijn of haar favoriete dier zien. Deze week: de alpaca’s van Koos Naber.

‘HET IS EEN HEEL APART DUO, WE NOEMEN ZE BERT EN ERNIE’

Oorspronkelijk komen alpaca’s uit Zuid-Amerika, Peru. Daar klimmen deze lenige dieren met gemak tegen de steilste bergen op. Hier moeten ze het doen met een vlak weiland, maar dat vinden ze ook best, hoor”, zegt paardrijinstructeur Koos Naber (56) uit Holsloot. “Veel mensen houden ze in Peru als huisdier. Dat begrijp ik best, want het zijn hele makkelijke dieren. Erg lief ook. Je kunt ze gerust aaien en als je eraan komt lopen, rennen ze heel vrolijk op je af. Nee, ze zijn er niet op getraind om kinderen op hun rug te laten rijden, dat zullen ze niet toelaten. Daarnaast zijn dit echt twee mannetjes, dus nogal brutaal. Maar dat vind ik alleen maar leuk. Ik hou van dieren met karakter. Ze zijn trouwens ook echt grappig. Ze duiken steevast overal met z’n tweetjes op, steken hun neus overal in en dribbelen graag samen achter mensen aan. We noemen ze daarom ook wel Bert en Ernie. Een heel apart duo…” De Drentse paardrijinstructeur heeft zijn alpaca’s van 6 jaar oud zo’n 5 jaar geleden voor zijn verjaardag gekregen. “Ze zijn in Nederland gefokt. Ik vond het een prachtig cadeau. Wat ze echt lekker vinden? Ze houden vooral van appel en banaan, maar ook paardenbrokken gaan erin als koek.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren