Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Als ze hun klieren gebruiken, wil je echt vluchten’

Mijn zoon wilde al jaren stinkdieren, maar ik heb me er altijd tegen verzet omdat we al fretten hadden”, zegt Suzi de Moor (53) uit Vlaardingen. “Maar uiteindelijk heb ik hem toch zijn zin gegeven en ik moet zeggen: ik ben er nu zelf ook blij mee, want het zijn speciale dieren. We hebben er drie; ze heten Elmo, Odin en Loki. Elmo is 2,5 jaar en de andere twee zijn nog geen acht maanden. Elmo is de knuffelaar van de drie, dat is echt een mensbeest. Hij zit graag bij me op schoot. We houden ze trouwens gescheiden van de fretten, want beide soorten zijn roofdieren ik heb het idee dat dat echt geen goed huwelijk is.” Suzi gaat verder: “Maar weinig mensen in Nederland houden stinkdieren. We schatten maximaal een paar honderd. Dat is toch uniek? In Amerika is het veel normaler dat mensen stinkdieren als huisdier hebben. Maar dat land is ook veel groter. Bij ons leven ze wel buiten in een hok, hoor. Dat kan best met die dikke bontjas. Maar we hebben een kattenluik voor ze gemaakt, zodat ze als ze zin hebben in en uit kunnen lopen. Dat is wel zo gezellig. Mijn zoon rent met ze door het huis. Dat is een heel grappig gezicht, want mijn zoon kruipt dan ook op handen en knieën. En de stinkdieren vinden dat prachtig. Ze houden enorm van rennen en spelen. Hun klieren gebruiken ze alleen als ze boos zijn of bang. Dat hebben we gelukkig maar een paar keer meegemaakt. Maar als dat gebeurt wil je echt vluchten, want die geur doet haast pijn, zo erg stinkt het.” Meer informatie op www.stichtinghetstinkdier.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren