Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Pluim van MAX

Nellies buurvrouw Riet bakt elk jaar 3.000 oliebollen voor het goede doel

‘Weer mooi gefikst, denk ik thuis’ Nellie (78) ziet het jaar na jaar gebeuren. Haar zorgzame buurvrouw Riet (83) bakt ruim drieduizend oliebollen en 450 appelbeignets voor het goede doel.

Dat mag wel eens beloond worden met een Pluim, vond Nel. Riet: “Om het jaar organiseert de kerk in oktober een bazaar. Het geld dat de bazaar oplevert, gaat voor een deel naar de kerk en de rest wordt verdeeld over verschillende goede doelen. Jaren geleden bezocht ik de bazaar eens en zag dat er pannenkoeken verkocht werden. Nu kom ik zelf uit een bakkersgezin. Sinds mijn achtste bak ik oliebollen, ik heb het nog geleerd van mijn vader. Met twee lepels schepten we toen nog het beslag in het vet.”

Niet stuk
“Ik dacht: ze kunnen beter oliebollen verkopen in plaats van pannenkoeken! Mensen eten één oliebol, maar ze nemen een zak mee naar huis. Ik heb het voorgesteld en kon het jaar erna beginnen. De benodigde appara- Nellie (78) ziet het jaar na jaar gebeuren. Haar zorgzame buurvrouw Riet (83) bakt ruim drieduizend oliebollen en 450 appelbeignets voor het goede doel. Dat mag wel eens beloond worden met een Pluim, vond Nel. tuur en het beslag wordt voor me geregeld en ik bak. Sinds een paar jaar helpt mijn kleindochter me. Drieduizend oliebollen gaan er zo’n dag over de toonbank. Dat is best veel, maar ik ben niet stuk aan het einde van de dag.”

Lekker bezig
“Het is vooral ontzettend gezellig om te doen. Het bakken vind ik leuk én het contact met de mensen. Zolang ik kan, blijf ik het doen. ‘Doe wel en kijk niet om’, zei mijn vader altijd. En zo is het. Als ik na die dag bakken thuis ben, denk ik: dat heb ik toch maar mooi gefi kst. Het geld gaat naar een goed doel en ik blijf een beetje bezig.”

Bouillon en sokjes
Nellie: “Ik vind het een hele prestatie van Riet, elk jaar weer. Riet is alles wat je hoopt van een buurvrouw. Ze is zorgzaam als dat nodig is, maar loopt de deur niet plat. Toen ik een periode ziek was, kwam ze bouillon brengen. Voor alle baby’s die in de buurt geboren worden, breit ze sokjes. Zelf vindt ze het eigenlijk niet nodig, maar ik vind dat ze de pluim echt verdiend heeft!” Geef ook een pluim! Weet u ook iemand die een pluim verdient? Stuur uw mail naar redactie@maxmagazine.nl of brief naar MAX Magazine, Postbus 277, 1200 AG Hilversum.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren