Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Pluim van MAX

Joyce leert Marcel hoe hij een gezonde band met vrouwen op kan bouwen
Na een verleden van drugs heeft Marcel (47) zijn leven weer op de rails. Afgelopen jaar besloot hij zijn laatste uitdaging aan te pakken: de wens om een normale omgang met vrouwen op te kunnen bouwen. In zijn vriendschap met Joyce (39) leert Marcel hoe hij dat kan doen.

Marcel: “Op mijn zestiende begon ik op de grote vaart. Een mooie tijd, maar ik was jong. Via de vaart kom je snel in contact met de wereld van lichte zeden. Later ben ik drugs gaan gebruiken en gleed ik af. Ik heb op straat gewoond en heb voor kleine vergrijpen vastgezeten. Sinds zeven jaar heb ik mijn leven weer op orde. Ik heb een huis en ben clean.”

Doodeng
“Het afgelopen jaar werd ik verliefd op een vrouw en ik raakte er volledig van in de war. Het werd niks, ik heb nooit geleerd hoe je met verliefdheid en vrouwen om moet gaan. Mijn begeleider raadde me aan om, naast speciale therapie, een vrouwelijk maatje te zoeken. Zo leer ik hoe het is om langer met een vrouw om te gaan en een vriendschap op te bouwen. Doodeng vond ik het, maar ik ben heel blij dat ik zo in contact ben gekomen met Joyce. Ze is heel spontaan, extravert en eerlijk. Het is heel veilig voor me; Joyce heeft een vriend, dus de kaders waarin we met elkaar omgaan zijn duidelijk. Ik kan haar vragen stellen over hoe zij relaties heeft opgebouwd om een beetje te leren hoe dat gaat. Oud en nieuw vier ik dit jaar bij Joyce en haar vriend. Ik vind het fantastisch dat ze me uitnodigen, maar ook een beetje eng. Het contact met Joyce betekent zoveel voor me, dat ik altijd bang ben om het kwijt te raken.”

Ook een leerproces
Joyce: “Ik wilde me al een tijdje nuttig maken via een maatjesproject. Eigenlijk wilde ik juist kiezen voor contact met een vrouw, omdat ik in al mijn spontaniteit ‘Ik kan Joyce vragen stellen over relaties’ en eerlijkheid mannen vaak op een verkeerd spoor heb gezet. Het was nota bene mijn eigen vriend die me adviseerde juist een mannelijk maatje te zoeken, zodat het vrijwilligerswerk voor mij ook een leerproces zou zijn.”
Internetdaten
“Tussen Marcel en mij klikte het meteen. We hebben allebei een hondje, dus we gaan vaak wandelen. Maar we kunnen net zo goed vier uur achter elkaar thee drinken en kletsen over van alles. Inmiddels zijn we goede vrienden en dat is voor ons allebei een doorbraak. Binnenkort gaat Marcel internetdaten en daar help ik hem bij. Marcel is zo’n lieve man met humor. Ik gun hem een leuke vriendin.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren