Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Pluim van MAX

Iedere week zet MAX Magazine iemand in het zonnetje die iets bijzonders doet voor een ander.

ROSÉ (41) HELPT JOLIEN (49)HAAR WEG TE VINDEN OPDE ARBEIDSMARKT

Toen Rosé haar baan kwijtraakte, begon ze haar eigen bedrijf. Maar ze wilde zich ook inzetten voor een ander. Het ReconnAct Maatjesproject inSoest koppelde haar aan Jolien, die haar weg probeert te vinden op de arbeidsmarkt.

Jolien (links op de foto): “Anderhalf jaar geleden ben ik gescheiden. Tot dat moment zorgde ik voor mijndrie zoons. De dromen van mijnex-man waren mijn dromen. Ik leefde een afhankelijk leven en maakte me klein. Nu ik het alleen moet rooien, is er eenboel veranderd, ten positieve. Ik ga nu voor mijn eigen dromen. Natuurlijk is het niet makkelijk. Het afgelopen jaar stond in het teken van het op orde krijgen van mijn nieuwe leven. Het zoeken naar werk is daar een belangrijk onderdeel van. Ik was een leek op dat gebied. Ik werk nu een deel van mijn tijd voor de thuiszorg, maar uiteindelijk wil ik meer en waarschijnlijk ook ander werk.”
OVEREIND STAAN “Via het Maatjesproject ben ik in contact gekomen met Rosé. Ik werd meteen heel enthousiast van haar. Rosé staat stevig in haarschoenen. Door haar ervaring in het bedrijfsleven kan ze me heel veel leren op zakelijk gebied, iets waar ik zelf niet veel kaas van heb gegeten. Een jaar geleden vond ik een sollicitatiegesprek heel eng. Nu zou ik daar niet meer tegenop zien. Ik wil groeien, mijn dromen najagen, zodat ik aan mijn zonen kan laten zien dat ik overeind sta. Met de hulp vanRosé en mijn eigen wilskracht komt dat helemaal goed.”
DUN LIJNTJE Rosé: “Na jaren keihard te hebben gewerkt in het bedrijfsleven kwam ik door de crisis plotseling op straat te staan. Ik ondervond aan den lijve hoe het leven zomaar heel anders kan lopen. Het is een dun lijntje tussen ‘wel hebben’ en ‘niet hebben’. Ik ben voor mezelf begonnen, maar realiseerde me ook dat ik iets wil betekenen voor de samenleving, en dan graag in de omgeving waar ik woon. Ik geloof heelerg dat we zelf de regie moeten nemen in het ondersteunen van elkaar.”
ENORME KRACHT “Er zit een enorme kracht in Jolien. Er is een Engelse uitdrukking: never waste a good crisis. Ofwel: verspil nooit een goede crisis. Door haar scheiding heeft Jolien pas ontdekt hoeveel potentieel er in haar schuilt. Ik vind het echt knap hoe ze haar leven op dit moment organiseert.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren