Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Mijn dier en ik – de papegaaien van Salvatore

Hij woont al 45 jaar in Nederland, maar zijn karakteristieke Italiaanse accent is Salvatore Furfaro (71) uit Den Haag nog niet verloren. Gevraagd naar zijn lievelingsdier hoeft hij geen seconde na te denken: “Mijn papegaaien. Het zijn hele bijzondere dieren. Kijk eens naar die kleuren. En ze hebben een geweldig eigenwijs karakter. Ik heb er 13; niet in de huiskamer hoor, want ze maken met z’n allen meer geluid dan de televisie. Ze zitten in een speciaal geïsoleerde schuur in de achtertuin.” Zijn favoriet? Salvatore kan geen keuze maken. “Ze zijn me allemaal even dierbaar: Tino, Rico, Bella, Rosy, Linda, Jaco, Rosella, Coco…” Wat vinden ze lekker om te eten? “Naast hun gewone voer houden ze vooral van fruit en pinda’s. In het bijzonder walnoten. Daar kan ik ze echt een plezier mee doen.” Hun baasje mag dan uit het pastaland komen, maar spaghetti of macaroni staat niet op het papegaaienmenu. “Net zoals rijst. Dat is echt niet goed voor ze.” Salvatore vindt papegaaien als huisdier absoluut niet lastig. “Als ze allemaal tegelijk gaan praten, is het een chaos, maar verder vind ik ze erg makkelijk te houden.” Salvatore geeft met zijn papegaaien zo af en toe kleine optredens voor kinderen en senioren. “Mensen in het bejaardentehuis vinden het een belevenis. Want ze komen gerust op je schouder zitten praten. Ze zijn namelijk heel tam. Het is mooi om te zien hoe mijn papegaaien ook andere mensen blijdschap kunnen geven.” Meer op www.depapegaaienshow.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren