Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Pluim van MAX

CEES (63) EN FRANS (60) ZETTEN ZICH SAMEN IN VOOR NATUURBEHEER ‘

Iedereen steekt de handen uit de mouwen’ Cees werkt al jaren als vrijwilliger voor Staatsbosbeheer. Frans is boswachter in het Groene Hart en ziet Cees zeker eens per week. “Dankzij Cees varen we straks in prachtige boten over de Reeuwijkse Plassen.” Cees (links op de foto): “Het is al zo lang geleden, ik kan me amper herinneren hoe mijn werkzaamheden begonnen. Frans en zijn collega’s zochten gidsen om bezoekers mee de natuur in te nemen. Ik houd van de natuur en ik had na mijn pensionering tijd, dus dat was wel wat voor mij. Al twijfelde ik in het begin. Na mijn werk als technisch inspecteur wilde ik me niet in een structuur laten persen. Maar die angst was onterecht.”

GEMOEDELIJK
“Ik ben blij dat ik wat kan doen, ik ben lekker buiten, actief en onder de mensen. Op het moment zijn we – een groepje vrijwilligers en Frans – bezig met het opknappen van twee boten. Dat gaat erg gemoedelijk. Door de groepsdynamiek word je steeds enthousiaster. Ik ben nu bezig met een subsidieaanvraag voor een elektromotor. Dan kunnen we grotere afstanden afleggen. Ik denk dat die boten voor nieuwe aanmeldingen van bezoekers kunnen zorgen.”

EXCURSIES
Frans: “We wilden altijd al boten hebben. Hier in het Groene Hart is veel water en daar is zoveel prachtig natuurschoon te ontdekken. Maar boten zijn duur, dus dat was niet zo maar geregeld. Tot Cees met het goede nieuws kwam: hij kon via zijn contacten twee boten regelen. Gratis! Perfect natuurlijk.” “Nu kunnen we bezoekers ook mee het water opnemen tijdens excursies. De boten hebben nog wel een opknapbeurt nodig. Cees heeft zich daar op gestort, samen met een aantal andere vrijwilligers.”

KOFFIE
“Ik ben blij met het werk van Cees en natuurlijk alle andere vrijwilligers. Er ligt hier altijd zoveel werk, dat krijg ik samen met mijn collega’s niet af. Cees en zijn medevrijwilligers zijn allemaal zo betrokken. En ze steken graag de handen uit de mouwen. Elke dinsdag ben ik op kantoor en dat is het moment dat Cees binnenloopt om de voortgang te bespreken. Dan is er tijd voor koffie en koek. Ik maak het de vrijwilligers graag zo comfortabel mogelijk.” Geef ook een pluim! Weet u ook iemand die een pluim verdient? Stuur uw mail naar redactie@maxmagazine.nl of brief naar MAX Magazine, Postbus 277, 1200 AG Hilversum.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren