Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Pluim van MAX

Pluim van MAX

MARIEKE (43) ONDERSTEUNT ELS (83) IN HAAR PERSOONLIJKE VERZORGING

Toen de gezondheid van Els vorig jaar opeens achteruit ging, kon ze niet meer alles alleen doen. Hoewel dat haar moeite kost, levert het ook waardevolle contacten op. Zoals die met persoonlijk verzorgster Marieke.

Els: “Vorig jaar februari belandde ik bij de uroloog. Ik ging door de molen en volkomen onverwacht kreeg ik te horen dat ik de ziekte van non- Hodgkin had. Er volgden zes chemokuren, die me behoorlijk uitputten. Ik kon nog geen blaadje van een boek om slaan, zo moe was ik, dus kwam de thuiszorg. Marieke kwam me op maandag en donderdag douchen. Ik moest me letterlijk aan haar blootgeven. Het ging al snel goed, we hadden een klik.”

NIKS MEER UITLEGGEN
“Marieke en ik hebben het leuk samen. Ze is vrolijk en ik kan haar met een gerust hart van alles vertellen. Ze komt hier nu zo lang, dat ze alles overal weet te vinden, ik hoef niks aan haar uit te leggen. Dat is prettig. In de badkamer geeft ze me alles aan, ze weet precies wanneer ik wat nodig heb. Ik vind het geweldig wat ze allemaal voor me doet.”

DOORZETTINGSVERMOGEN

Marieke: “We hadden het al heel snel erg gezellig samen. Mevrouw was nog bezig met de chemokuren toen ik voor het eerst kwam. Omdat ik twee keer per week op vaste dagen kom, bouwden we snel een band op met elkaar. Ons contact is heel ontspannen. Wat mij heel erg aantrekt in mevrouw, is haar doorzettingsvermogen en positieve instelling. Dat voelde ik meteen toen ik hier kwam. Ze zat nog midden in de chemotherapie, maar ze ging ervoor. Dat vind ik geweldig, die houding dwong bij mij respect af.”

SLAPPE LACH
“Lol hebben we ook. Van de pruik die ze toen had, kregen we soms de slappe lach. Kamde ik hem per ongeluk wéér van haar hoofd af. Ik vind het natuurlijk heel leuk dat ze me een pluim geeft, het strookt met mijn gevoel over ons contact. We delen echt wel iets. Mevrouw heeft haar oudste zoon verloren, ik mijn oudste broer. Ik denk dat we daardoor ook wel veel van elkaar begrijpen. Dat verdriet begrijp ik. We voelen elkaar daarin aan. Dat ze nog positief in het leven staat, vind ik bijzonder.”

Geef ook een pluim!
Weet u ook iemand die een pluim verdient? Stuur uw mail naar redactie@maxmagazine.nl of brief naar MAX Magazine, Postbus 277, 1200 AG Hilversum.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren